Frugterne af at give slip

At give slip – meditation.
At give slip er at frigive  ethvert billede og enhver følelse, enhver modvilje eller frygt, enhver klyngen sig til eller skuffelse som binder vores ånd. Det er som at tømme koppen, at give slip efterlader os, så vi kan modtage, friske og sansende og vågne
Sid komfortabelt og roligt og bring venlig opmærksomhed til din krop og dit åndedræt. Slap af ind i grunden af tilstedeværelse i et stykke tid.
Bring nu ind i din opmærksomhed enhver historie, følelse og reaktion, som det er på tide at forlade. Benævn den blidt (et forræderi, en krænkelse, en ensomhed, en jalousi osv) og tillad dem rum at være i – hold det i dit hjerte uden at holde fast, men lad det møde din venlighed så det kan flyde ind og ud. Fortsæt med at ånde ind og ud. Giv dig rum til at føle ulykkeligheden ved tilstanden – mærk følelsen, reaktionen, den tilstand det er på tide at slippe. Spørg dig selv : behøver jeg at fortsætte med at gentage denne historie? Denne følelse? denne reaktion? Er det tiden til at give slip? Dit hjerte vil vide det. Spørg dig selv om det er klogt at slippe? Mærk fordelene hvis du slipper.
Begynd så at sige til dig selv : lad det være, giv slip, lad være igen og igen, ”let it be”. Blødgør din krop og dit hjerte og lad enhver følelse der kommer glide dig af hænde som vand der løber ud af en kande. Lad billeder forsvinde, sætninger, meninger, selv-retfærdighed, insisteren, stædighed, selvretfærdiggørelse og uværdighed. Lad det glide og mærk rummet der kommer når du lader gå, hvordan dit hjerte løsgøres og kroppen åbner sig.
Ret nu opmærksomheden mod fremtiden hvor denne omstændighed er blevet løsgjort. Mærk friheden, uskylden, lettelsen. Sig til dig selv – lad være…adskillige gange. Sig det roligt og læg mærke til om følelserne vender tilbage. Hver gang de(n) vender tilbage, ånd stille ind og ud som når du bøjer dig for den og sig venligt ”jeg har givet slip på dig”.
Følelserne og billederne kan komme tilbage mange gange, og dog som du bliver ved med at praktisere, vil de(n) gradvist fade ud. Gradvist vil hjertet komme til at få tillid til rummet for at give slip. Gradvist vil hjertet lettes og du vil mærke en frihed.

Frugterne af at give slip

Hvis du giver slip og stadig ser andre lide, vil dit hjerte fyldes med medfølelse (som er alt andet end ynk og medlidenhed, se andetsteds). Megen lidelse er menneskeskabt.
Vores personlige lidelse formindskes men vores opmærksomhed på sorg og smerte i verden bliver stærkere. Fordi du kan forbinde dig med andre og andet, du er mindre selvcentreret.
Når vi giver slip på at være den, der lider, kan vi bringe friheden og værdigheden med hvor vi går.

FacebookTwitterGoogle+Del

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *